musica i cançons del Piemont

 

El grup ARIONDASSA es forma l'any 1996 per la reunió de quatre músics amb una llarga trajectòria de més de 25 anys en el mon del "folk" italià.

L'objectiu principal d'ARIONDASSA és recrear l'esperit i l'atmosfera de les Ciacioantigues festes al camp fent servir el "treppo", com una auca amb diverses illustracions, que expliquen les tonades i les històries tradicionals. Cançons de bon vi i bon menjar; delicioses mazurques o virtuoses polques; "cialtronate" i temes satírics populars; ... configuren l'espectacle entre divertit i seriós del grup. L'extraordinari cantant Ciacio Marchelli, amb la seva fina ironia, condueix el públic d'una manera senzilla i propera a través de l'espectacle apte per a totes les edats.

Simone e LampoEl CD “Il Tabernacolo dell' Onesto Peccato”, editat el 2001, ha obtingut la distinció "Bravo!", premi atorgat per la revista francesa “Trad. Magazine”per la seva fidelitat al so original del grup. Actualment ARIONDASSA treballa en un segon CD "In Cerca di Grane" que veurà la llum el 2004. Entretant hi ha prevista la imminent publicació en format CD del concert enregistrat "en directe" al teatre L'Espai de Barcelona (Catalunya), amb els amics catalans del grup folk EL PONT D'ARCALÍS i amb el projecte de fer una tournee conjunta de l'espectacle "Del Piemont als Pirineus".
Ariondassa è formata da :

Simone BOGLIA : piffero, gralla, cornamusa, clarinetto, flauti.
Lorenzo "Lampo" BOIOLI : piffero, gralla, cornamusa, flauti.
Rinaldo DORO : organetto diatonico, ghironda.
Vincenzo "Ciacio" MARCHELLI : canto, organetto diatonico, fruja.

Ospiti:
Robert AMYOT : canto, cornamuse, clarinetto, flauti e percussioni.
Emanuela BELLIS : ghironda.

Contatti Ariondassa:
Rinaldo DORO
Viale Europa, 9
10035 Mazzè (TO)
tel. 011 9830565
e-mail: ridoro@tiscalinet.it

Contatti per la Francia:
Robert Amyot
e-mail: robert.amyot@wanadoo.fr

Contact Pont d'Arcalis:
e-mail: pontdarcalis@pontdarcalis.com

WWW.MUSIKALPES.COM

Ciacio Emanuella Rinaldo Simone Robert Lampo Boioli